söndag 24 april 2011

Monterat

Idag har vi monterat ihop stolar och bord som vi haft nedpackade i ladugården alldeles för länge. Vi tänkte ta fram dem när vi målat klart golvet i matrummet, men eftersom vi aldrig verkar komma till den punkten tog jag tag i saken och plockade fram dem redan nu!



lördag 23 april 2011

Slappardag

Idag har vi haft en riktig slappardag. Riktigt härligt vårväder, näst intill sommarväder! Vi blev bjudna på viltpytt i muurikkan här hemma på gården av Peters moster och morbror, lyx!

Så här ser handtagen i köket ut som vi monterade dit igår.


Till efterrätt bjöd jag på cupcakes. Till muffinsbotten gjorde jag en vanlig sockerkakssmet med lite citron i.


Frostingen gjorde jag efter Leilas recept.

60g smör
100 g philadelfiaost
5dl florsocker
1 msk citronsaft
Några droppar karamellfärg

Rör ihop och spritsa på!

fredag 22 april 2011

Långfredag



Det var härligt att vakna upp i torpet i morse. Vi åt frukost lite snabbt sedan diskade jag allt porslin och kökstillbehör som vi förra sommaren hade packat ner i lådor när vi renoverade köket. Peter monterade handtagen på köksluckorna och fogade, och silikonade runt diskbänken, små men ganska viktiga saker som vi inte hann med förra året! Mer hann vi inte förrän det var dax att åka iväg och möta upp Peters släkt i Ljusvattnet på en mumsig påskbuffe.  :)


Jag var tvungen att inhandla en till svart- och vitrandig matta till torpet också (har ju en sedan tidigare hemma i lägenheten). Fårskinnet var en av prylarna som fick följa med hem från Ikearesan förra veckan.

Trevlig kväll!

torsdag 21 april 2011

Grillpremiär

Skönt, äntligen framme. Nu har vi stökat in allt, satt igång vattensystemet och värmt upp stugan. Till middag blev det grillat. Jag hade tänkt att göra rotsaker i ugnen men efter att två säkringar gått gav jag upp och slängde på ett foliepaket med rotfrukterna på grillen. Nu vilar vi upp oss inför i morgon då det blir att jobba på med något av alla projekt som finns här.


Kolla vilken söt nätkupa jag fick av mamma som hon köpt på "Mitt änglarum". En nystartad butik på Östra Nygatan 95 (fd. Sonias Deli-Bod på Älvsbacka). Har själv aldrig varit där men de verkar ha massor med fina prylar!

Kram Mia

onsdag 20 april 2011

Påsklov


Egentligen är det inte helt fel att plugga. Särskilt när föreläsaren lägger lektionerna så att man får två veckors lov! Kanske låter det bättre än vad det är eftersom "lovet" kommer att avslutas med en fet tenta i fastighetsförvaltning. Men till helgen hade jag i alla fall tänkt lägga undan studieböckerna och vara ledig. Vi kommer åka ut till torpet och njuta av våren och pyssla på med diverse torpaktiviteter. Bara man nu inte drabbas av magsjukebakterien cryptosporidum som har dykt upp här i Skellefteåtrakten. Fy!


Önskar alla en skön påsk!
Published with Blogger-droid v1.6.8

torsdag 7 april 2011

På landet, vid sjön


Idag bloggar jag från min nya mobil. Är faktiskt ganska imponerad av mobilkameran(dock blev vissa bilder inte alls bra i kvaliteten ser jag nu)!


Igår var jag och Peter förbi Robert som är hemkommen från Australien, där han har varit " hemmaman " i ett halvår då hans tjej spelat fotboll i den australienska ligan...lyx!


Published with Blogger-droid v1.6.8













Have a nice day!