torsdag 20 juni 2013

Favorit i repris

Midsommar i morgon. Vi medlemmar på fabriken tjuvstartar redan idag då det är midsommar som är torsdagstemat i veckan. I morgon ska vi fira tillsammans med mina föräldrar och min syster och hennes sambo. Mitt bidrag i matväg till firandet i morgon blir efterrätten. Jag bestämde mig för att göra maränggrottor med citronkräm och grädde. Jag gjorde dessa till midsommar för två år sedan och de blev då riktigt uppskattade!



 
Citronkräm i maränggrottor
För 8 personer
 
2 äggvitor
1 1/2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
salt
 
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver och 1/2 krm salt. Klicka ut smeten i engångsmazarinformar. Gör en fördjupning i mitten med en tesked. Sätt in marängerna i mitten av ugnen. Stäng genast av ugnen. Låt marängerna stå i ugnen minst 3 1/2 timme, gärna över natten. 

Citronkräm
 
3 äggulor
1 1/2 dl socker
pressad juice av en liten citron
1 msk maizena 
50 g smör

Blanda alla ingredienser till krämen i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Fyll marängerna med citronkräm och en klick grädde.

Trevlig midsommar!
 

söndag 16 juni 2013

Söndagsbilden v.24

Söndag igen! Jag städar lite nu på morgonen och Peter jobbar ute på gården idag. Efter lunch kommer min kusin med familj hit och hälsar på. I afton åker vi bort på födelsedagsmiddag till Peters kusin. Fullt upp!
 

 
Söndagbilden blev ett foto
på frukostbrickan i morse!
 
Ha en fin dag!
Kram

lördag 15 juni 2013

Dopkort

Dopet börjar närma sig för vår lilla Meja. Jisses va svårt det var att bestämma namn. Känns som vi gått igenom varenda flicknamn som finns!

Jag illustrerade dopkorten i ett program jag laddade ner gratis från nätet. DrawPlus Starter Edition heter det och finns att ladda ner här! Jättefint program som påminner om det betydligt dyrare programmet Illustrator.


Trevlig helg!

torsdag 13 juni 2013

Ränder

Mönster. Jag tittar mig omkring här hemma och upptäcker att
det är ganska svårt att hinna något som inte är enfärgat.
 
 
 Kanske lite tråkigt men jag tror jag trivs bäst så.
Ganska avskalat och lugnt. Men några grafiska mönster
finns det lite här och var. På kuddar och vaser.


Mönster är torsdagstemat på fabriken. Jag ska absolut kika
 in där och inspireras av alla kreativa inredningsbloggare!
 
Vi ses där!
 

torsdag 6 juni 2013

Fest i rosa

Fabrikens tema är denna torsdag: fest. Egentligen skulle jag vilja kunna bjuda på fina bilder från ett trädgårdsparty dekorerat med massa pompoms, vimplar, ballonger, finporslin och vackra dukar. Kanske hinns det med någon gång framöver i sommar. Sommaren har ju bara börjat! Idag visar jag istället bilder på min sommarfestoutfit. Något fint måste man ju ha på sig på kommande fester och kalas! :)


söndag 2 juni 2013

Söndagsbilden v.22

Idag har vi haft kalas här hemma för mig, mamma och syrran. Vi fyller år ganska nära varandra så vi brukar slå ihop och fira på samma dag. De senaste två veckorna har det varit otroligt bra väder här uppe i norr och senaste dagarna har temperaturen legat över 20 grader. Riktigt sommarväder! Jag plockade in en sommarbukett idag till kalaset. De brukar man inte kunna göra förrän till midsommar!
 
 
Hoppas ni haft en bra helg!
Kram