tisdag 10 augusti 2010

Mjukkäkuun


Minst en gång per sommar eldar vi i bagarstugan och bakar tunnbröd
eller mjukbröd. Mjukkäkuun (som det heter på bondska) är min favorit!

Vi gjorde en deg på 2 liter vätska vilket vi insåg när
det började jäsa att det är väääldigt mycket deg! 

Jag, svärmor och Peters kusin, Therese, stod och rullade bullar som galningar.



P gjorde ett bra jobb framför ugnen.


När man lyckas få dem lagom tjocka och lite sega är de som godast!


Ingen el finns i bagarstugan så på kvällen när det börjar 
skymma är det fotogen eller levande ljus som gäller.


Självklart avslutade vi bakandet med home made pizza!

3 kommentarer:

  1. Oh va härligt det ser ut. Vi är några som står i startgroparna att hyra en bagarstuga o baka....ser verkligen fram emot detta.

    Snygg blogg!!

    Ha en fortsatt bra sommar!!

    SvaraRadera
  2. Hej hej!

    Det brödet såg väldigt mumsigt ut!
    Jag gillar din blogg och du har en award att hämta hos mig om du vill och kan =)

    Ha det så bra
    Kram Lena

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga bilder; känner riktigt doften av nybakt mjukkaka med smöret som smälter....mmmm...

    SvaraRadera