Citronkräm i maränggrottor
För 8 personer
2 äggvitor
1 1/2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
salt
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver och 1/2 krm salt. Klicka ut smeten i engångsmazarinformar. Gör en fördjupning i mitten med en tesked. Sätt in marängerna i mitten av ugnen. Stäng genast av ugnen. Låt marängerna stå i ugnen minst 3 1/2 timme, gärna över natten.
Citronkräm
3 äggulor
1 1/2 dl socker
pressad juice av en liten citron
1 msk maizena
50 g smör
Blanda alla ingredienser till krämen i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Fyll marängerna med citronkräm och en klick grädde.
Trevlig midsommar!
Så gott och vackert, tack för tipset! Glad midsommar!
SvaraRaderaMen du... det låter ju hur gott som helst! Och dom var fantastiskt vackra! Lägger på minnet på en gång.
SvaraRadera