fredag 2 september 2011

Sorrento

Nu är vi hemma efter en veckas härlig semester i vackra Italien. Vi landade i Neapel och tog oss sedan vidare till Sorrento.

Första utflykten vi gjorde gick med båt över till ön Capri. Vi tog bussen upp till staden Anacapri där man hade otroligt vacker utsikt över hela ön. Sedan strosade vi omkring i den lilla mysiga byn.Andra utflykten gick till Positano och Amalfi. Denna stäcka räknas som en av världens vackraste panoramavägar och det kunde man verkligen förstå. Små byar byggda på bergen som stupar rakt ner.
Det vackra landskapet är ett av anledningarna att besöka Italien en annan är maten och vinet. Pasta, pizza och skaldjur var våra favoriter.Den italienska glassen blev jag glatt överraskad över. Den fanns nästan överallt men inne i Sorrento fanns det glasscaféer med mer än 70 olika smaker. Andra goda sötsaker så som tiramisu, pannacotta och sorbet hann vi även pröva på.  
I sorrento fanns det nästan inga stränder, utan man badade från badbryggor.

Jag hoppas verkligen på att få återvända till Italien någon gång framöver. Det finns ju så mycket mer jag vill se. Rom, Toscana, Sicilien...

3 kommentarer:

 1. Fantastiskt!!
  Något att längta efter själv... Kanske sen när barnen blivit stora och vi kan åka på egen hand ;)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Jag längtar till Italien! Förstår att ni haft en fin resa:
  Ha en fin helg!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Fin blogg till att börja med!
  Fick minnen från min & mannens bröllopsresa som gick just till Sorrento. Vi åkte också över till Capri och gjorde den andra trippen med. Fantastisk resa!

  Ha det bra!

  SvaraRadera